Під Іловайськом за кілька хвилин було знищено більш ніж тисячу українських військових разом із технікою. Про це сьогодні в ході прес-конференції заявив боєць АТО В'ячеслав Фурса, передає кореспондент Forum'у.

«Валерій Гелетей хоче приховати це, кажучи, що загинуло кілька сотень. Хоча вже відома точна цифра загиблих, але він вирішив її засекретити. При цьому вони також засекретили й імена загиблих військових, - повідомив він. - Виходить, ми не маємо права знати, хто загинув?!»

За словами Фурси, коли українські солдати потрапили в котел під Іловайськом, то існував менш небезпечний коридор для виходу, ніж той, що обрало вище командування.

«Ми спілкувалися з розвідниками, які працювали в той час під Іловайськом, які пропонували вищому командуванню абсолютно інший напрямок виходу військ, в якому нас могли б обстріляти лише з одного боку, а відповідати на вогонь, який ведеться з одного боку, набагато простіше, ніж коли обстрілюють з усіх боків», - повідомив боєць АТО.

Військовий дивується, що після цієї трагедії досі нічого не змінилося.


«У будь-якій цивілізованій країні після таких подій, міністр оборони та начальник Генерального штабу подали б у відставку або були би звільнені, - впевнений В'ячеслав Фурса. - У нас же відбувається замовчування. Президент ніяк не реагує, а міністр оборони продовжує далі піаритися».

Нагадаємо, наприкінці серпня бійці сил АТО потрапили в оточення під Іловайськом Донецької області. Добровольчі батальйони неодноразово просили у командування підкріплення. Тим не менш, за словами бійців, потрібна допомога так і не надійшла.

Члени НЗФ обстріляли коридор, яким, за домовленістю, мали виходити силовики. Українські військовослужбовці зазнали значних втрат.

Офіційних даних про загиблих, поранених та взятих у полон українських військових досі немає. Міністр оборони Валерій Гелетей заявив, що на виході з «іловайського котла» загинуло 108 військовослужбовців.

Георгій Раут, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

99