У Мексиці заарештували лідера наркокартелю «Хуарес», одного з найвпливовіших у країні, повідомляє Associated Press.

За його упіймання мексиканська влада пропонувала нагороду в 30 мільйонів песо (2,2 мільйона доларів). Чи була виплачена ця сума, не повідомляється. Не розкриваються також і подробиці операції із затримання.

Відомо, що Вісенте Фуентес очолив картель в 1997 році, після смерті брата Амадо Каррільо Фуентеса, відомого як Володар небес. Це прізвисько він отримав після того, як провіз в США на літаку велику партію наркотиків, пише Lenta.ru.

«Хуарес» - один з найбільших мексиканських наркокартелів, що базується в місті Сьюдад-Хуаресі, діє в 21 штаті країни. Ця організація займається поставками наркотиків до США і Європи. З 2007 року вона веде активну війну з картелем «Сіналоа» за контроль над штатом Хуарес. Боротьба між цими двома організаціями призвела до загибелі тисяч людей у штаті Чіуауа.

Один з лідерів «Сіналоа», Хосе Родріго Аречига-Гамбоа, був затриманий в аеропорту Амстердама Схіпхол в січні цього року.

Минулого тижня мексиканська влада затримала наркобарона Ектора Бельтрана Лейву. Він очолював сімейний злочинний картель, який вів війну з колишнім союзником, кримінальним авторитетом Хоакіном Гусманом на прізвисько Коротун. Сам Гусман був затриманий в лютому 2014 року.

В цілому по всій Мексиці жертвами нарковійн в останні роки стали близько 90 тисяч осіб.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

28