Сьогодні, 9 жовтня, розпочався офіційний візит української делегації на чолі з главою Національного банку України Валерією Гонтаревою в Сполучені Штати Америки.

Як повідомляє прес-служба фінрегулятора, до складу делегації також увійшли міністр фінансів України Олександр Шлапак, перший заступник глави НБУ Олександр Писарук, Надзвичайний і Повноважний Посол України в США Олександр Моцик.

В рамках візиту члени делегації візьмуть участь у щорічних зборах Міжнародного валютного фонду і Світового банку, які відбудеться у Вашингтоні.

Також відбудуться окремі зустрічі з чиновниками Державного департаменту США, Міністерства фінансів, Міністерства юстиції, з керівництвом Міжнародного валютного фонду і Світового банку, представниками Європейського банку реконструкції та розвитку, Європейського інвестиційного банку, Міжнародної фінансової корпорації тощо

Під час зустрічей ітиметься про перспективи проведення реформ у монетарній та валютно-курсовій політиці України, а також про можливості надання нашій державі фінансової підтримки в рамках програми «стенд-бай». Крім того, будуть порушуватися питання стану та перспектив розвитку торговельно-економічних відносин між Україною і Сполученими Штатами Америки та створення нових спільних інвестиційних проектів.

Глава делегації проведе переговори з керівниками центральних банків Польщі, Росії, Грузії, Нідерландів, Австрії, Франції.

Також заплановані зустрічі Гонтаревої і Писарука з представниками української діаспори, провідних американських корпорацій і бізнес-асоціацій, інвестиційних компаній та іншими особами, зацікавленими в інвестуванні в Україну.

Як раніше повідомляв ForUm, директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард заявила, що безперервні воєнні дії на сході України є значним геополітичним ризиком, здатним спровокувати подальше зростання цін і посилити фінансові дисбаланси в усьому регіоні.

4 вересня Україна отримала другий транш від МВФ за програмою stand-by у розмірі $1,39 мільярда.

29 серпня Рада директорів Фонду ухвалила рішення про виділення другого траншу в обсязі 1,39 млрд доларів. Крім того, МВФ задовольнив прохання Києва й об'єднав третій і четвертий транші з метою отримання їх Україною поточного року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

43