Бізнесу потрібні безпека і фінансово-економічна стабільність.

Таку думку в коментарі ForUm'у висловив народний депутат України, перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань підприємництва, регуляторної та антимонопольної політики Владислав Лук'янов.

«Для того, щоб інвестиції почали повертатися в країну, потрібно розуміти, що бізнес, плануючи відкрити підприємство, профінансувати проект, створити робочі місця, дивиться, наскільки стабільна ситуація», - заявив він.

За словами парламентарія, бізнес відлякують курсові гойдалки. «Потрібна стабільність гривні, що забезпечується реальним бюджетом. Тобто доходи і видатки держбюджету мають бути збалансовані. Коли держава витрачає більше, ніж заробляє - НБУ змушений додруковувати гроші, що руйнує баланс, веде до нестабільності національної валюти», - пояснив він.

Лук'янов додав, що подальші спроби уряду і НБУ регулювати ринок жорсткими заходами призводять до появи чорного ринку. «Відчувши нестабільність грошової одиниці, активізуються спекулянти, «міняли». Фінансові операції йдуть у тінь, ще більше ускладнюючи ситуацію», - акцентував він.

Крім того, перший заступник голови Комітету з питань підприємництва впевнений, що не менш важливим для відновлення інвестиційної активності є відновлення миру в Україні. «Потрібен мир і спокій у країні. І стабілізувавши ситуацію з безпекою, з курсом на фінансових ринках, збалансувавши державний бюджет, ми отримаємо можливість повернути інвесторів», - підсумував він.

Нагадаємо, 2 жовтня 2014 року пройшла зустріч Президента України Петра Порошенка і прем'єр-міністра Арсенія Яценюка з представниками компаній, що входять у «Європейську бізнес асоціацію» і Американську торговельну палату. Її лейтмотивом стала необхідність інвестування в українську економіку.

Юлія Артамощенко, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

23