В результаті бойових дій в Донецьку 8 жовтня загинули 5 мирних жителів і 24 отримали уламкові поранення. Про це повідомляє прес-служба Донецької міськради.

«Ніч у місті пройшла напружено. Починаючи з 17-ї години 8 жовтня і до опівночі тривали обстріли Куйбишевського та Київського районів», - йдеться в повідомленні.

В результаті потрапляння снарядів повністю знищено житловий будинок №53 по вулиці Зоологічній. У сусідньому будинку №55 по цій же вулиці пошкоджено покрівлю та госпспоруди. Крім того, зруйновано приватні будинки №5 по вулиці Червонопартизанській та №116 по вулиці П'ятницького, а також багатоквартирні будинки №216 та №221 по вулиці Куйбишева. Також снаряди влучили в будівлю ЖЕД №4 Куйбишевського району, розташованого за адресою Куйбишева №211а, і в торгові центри «Амстор» (Соколина, 38) та «Хвиля» (Куйбишева, 217б).

Після артобстрілу аварійно-диспетчерською службою ПАТ «Донецькміськгаз» зафіксовані пошкодження розподільчих газопроводів в Київському районі по вулицях: Рудзутака, 53, Польська, 14, 28, Прохолодна, 1, Желябова, 1а (район Ясинуватського шосе і Путилівського гаю), а також по вул. Свободи, 82а. У Куйбишевському районі - по вул. Чехословацькій і пр-ту Колгоспному, розташованим в районі шахтоуправління «Жовтневий рудник».

Станом на 10.00 жителі повідомляють про те, що періодично лунають залпи в Куйбишевському та Кіровському районах.

«Сьогодні ремонтні бригади ПАТ «Донецькміськгаз» продовжують відновлювати газопроводи в Петровському і Калінінському районах, а також роблять все можливе для відновлення газопостачання абонентам північної частини міста, проводять технологічні заходи щодо стабілізації тиску в газових мережах», - відзначили в міськраді і додали, що на ранок 9 жовтня в Донецьку без газопостачання залишаються 4677 абонентів, серед них - 16 багатоквартирних будинків, 3625 будинків приватного сектору та 30 підприємств.

Нагадаємо, міністр оборони України Валерій Гелетей заявив, що перемир'я в зоні проведення антитерористичної операції не дотримується.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

25