Після масових отруєнь курильними сумішами питання про наркоситуацію в Росії має бути розглянуте на рівні Ради безпеки, вважає уповноважений з прав людини в РФ Елла Памфілова.

«Наркотики просто косять молодь, всі ці спайс поширюються хльосткіше за вірус лихоманки Ебола. Ми щорічно втрачаємо близько 100 тис. молодих людей - ціле місто», - сказала Памфілова в інтерв'ю, яке опубліковано в «Російській газеті» у четвер, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Ситуація з безкарністю та розгнузданістю наркомафії у нас досягла загрозливих масштабів. Я вважаю, що це одна з основних загроз національній безпеці країни», - заявила Памфілова.

«Чи впорається наша держава, наші правоохоронні органи з наркомафією, це зараз, якщо хочете, головний тест на їх дієздатність. Думаю, що це питання має бути поставлене на порядок денний Ради безпеки», - сказала вона.

Глава ФСКН Віктор Іванов повідомив у минулий понеділок, що з другої половини вересня в Росії курильними сумішами отруїлися понад 700 осіб, понад 20 - померли.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

27