Проект закону про ратифікацію договору про Євразійський економічний союз 9 жовтня буде розглянуто верхньою та нижньою палатами білоруського парламенту.

Як очікується, вранці у четвер законопроект про ратифікацію договору про створення Євразійського економічного союзу буде розглянуто на засіданні Палати представників національних зборів Білорусі.

Якщо нижня палата парламенту ухвалить рішення про його ратифікацію, законопроект розглянуть у верхній палаті парламенту - Раді республіки Національних зборів.

Минулого понеділка відбулося засідання президії Ради республіки Національних зборів, яке було присвячене обговоренню основних положень договору про ЄАЕС. З інформацією з питання про ратифікацію договору про ЄАЕС виступив представник від Білорусії в Раді Євразійської економічної комісії Сергій Румас, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Сергій Румас підкреслив, що підписання договору дозволить Білорусі, Росії та Казахстану перейти на принципово новий рівень інтеграції, більш вагомий і різнобічний, ніж у чинному Митному союзі», - зазначили у верхній палаті парламенту.

Раніше повідомлялося, що білоруські депутати висловили крайню стурбованість у зв'язку з цілою низкою положень договору про ЄАЕС і податковим маневром у нафтовій галузі, що готується в Росії. Вони відзначали, що плановані РФ податкові зміни призведуть до збитків для бюджету країни, і підкреслювали, що очікувані збитки не дозволяють парламенту розпочати розгляд законопроекту про бюджет на 2015 рік.

Водночас 7 жовтня з посиланням на віце-прем'єра РФ Аркадія Дворковича повідомлялося, що Москва і Мінськ досягли домовленості про порядок зарахування митних зборів на нафтопродукти, вироблені з російської нафти в Білорусі, з урахуванням раніше досягнутих угод і розрахункових втрат білоруського бюджету від податкового маневру в нафтовій галузі РФ.

Як раніше повідомляв ForUm, президент РФ Володимир Путін підписав закон про ратифікацію договору про Євразійський економічний союз 3 жовтня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

32