Європейський союз має намір надати допомогу вищим навчальним закладам, які переїхали із зони проведення антитерористичної операції. Про це повідомила перший заступник міністра освіти і науки Інна Совсун.

«Зараз ми ведемо переговори з Євросоюзом, який готовий підтримати ці вивезені університети», - сказала вона.

При цьому Совсун зазначила, що 13 жовтня Міністерство освіти і науки має намір провести нараду з участю ректорів університетів, переведених в інші регіони, в ході якого планується виробити перелік усього необхідного для нормального функціонування внз на новому місці, передають «Українські новини».

Також вона додала, що 17 жовтня проведе зустріч з главою представництва ЄС в Україні Яном Томбінським, але до цього часу необхідно скласти запит на отримання допомоги.

Нагадаємо, Міносвіти має намір перевести всі вузи з контрольованої терористами частини території Донецької і Луганської областей в інші регіони країни.

7 листопада Донецький національний технічний університет переїхав з Донецька до Красноармійська Донецької області, а Луганський національний університет імені Тараса Шевченка переїхав з Луганська до Старобільська Луганської області.

30 вересня Міносвіти тимчасово перевело Донецький національний університет у Вінницю.

Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля 29 вересня переїхав з Луганська до Сєвєродонецька Луганської області.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

36