Управління Верховного комісара ООН з прав людини у своїй черговій доповіді щодо ситуації в Україні повідомило, що за час припинення вогню в Україні з 5 вересня загинули 49 військовослужбовців і 242 поранені.

У доповіді, оприлюдненій у середу, повідомляється, що 5 вересня в Мінську були досягнуті мирні домовленості, виконання яких повинно було початися в той самий день.

«Цей режим припинення вогню стає все більш крихким на тлі щоденних повідомлень про сутички, обстріли і бої. Хоча жертв стало менше, мирні жителі і військовослужбовці продовжують гинути щодня», - сказано в доповіді.

Згідно з інформацією, в деяких районах ситуація в зоні конфлікту спокійна, водночас в інших місцях бойові дії посилилися, наприклад, в Донецькому аеропорту.

«Після припинення вогню є повідомлення про те, що українські військові були обстріляні збройними групами багато разів», - говориться в доповіді ООН.

У документі йдеться про прийняття українським парламентом двох президентських законопроектів в рамках мінських домовленостей: про амністію і особливий режим самоврядування в деяких районах Донецької і Луганської областей.

«Реакція лідерів так званих ДНР і ЛНР була неоднозначною», - сказано в доповіді, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

За даними ООН, збройні групи продовжували тероризувати населення в районах, що перебувають під їхнім контролем, чинячи вбивства, викрадення, тортури, жорстоке поводження та інші серйозні порушення прав людини, в тому числі знищення житла і накладання арешту на майно. «Вони викрали людей з метою викупу і примусової праці і використовували їх з метою обміну на своїх бійців, що перебувають в української влади», - сказано в доповіді.

Згідно з інформацією, бойовики також продовжують практикувати примусову мобілізацію цивільного населення і загрожують місцевому населенню стратами.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України повідомило про те, що після режиму припинення вогню загинули 32 мирних жителі і 56 українських військових.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом