У середу, 8 жовтня, офіційний уповноважений Державного департаменту США Вікторія Нуланд і посол США в Україні Джеффрі Пайєтт передали прикордонникам інженерну та іншу техніку для облаштування кордону на загальну суму три мільйони доларів. Про це повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

«Прикордонники вже отримали 45 одиниць техніки, серед якої вантажні автомобілі, тягачі, паливозаправники, мікроавтобуси, в тому числі броньовані, крани, екскаватори, трактори. Крім того, прикордонникам уже поставлені біноклі, портативні тепловізори, пневмокаркасні модулі, дизельні генератори, спальні мішки тощо», - йдеться в повідомленні.

Разом із тим, за даними прес-служби, для прикордонників наразі тривають закупівлі засобів автономного життєзабезпечення, броньованих патрульних автомобілів, тепловізорів та інженерної техніки ще на 12 мільйонів доларів США.

Також, як зазначили у прикордонному відомстві, в рамках співпраці з Держдепартаментом США за програмою «Експортний контроль та безпека кордонів (EXBS)», планується закупити спеціальне обмундирування та засоби прикордонного контролю на суму 1,4 мільйона доларів США.

«На сьогодні вже отримано 1500 комплектів камуфляжу «мультики», прилади для поглибленої перевірки паспортів, технічні засоби прикордонного контролю», - уточнили в прес-службі.

Крім цього в рамках ще одного спільного з Держдепом США проекту міжнародної технічної допомоги до кінця 2014 року прикордонному відомству, виходячи з поточної ситуації на кордоні, буде надано 36 броньованих позашляховиків, 70 переносних теплових зазорів і 2300 бронежилетів та засобів екіпіровки.

Як повідомляв ForUm, раніше стало відомо, що представники США передадуть прикордонникам інженерну техніку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

39