Питання голосування військовослужбовців, мобілізованих і добровольців, яке мав вирішити парламент, залишається відкритим. Про це в коментарі кореспонденту ForUm'у сказав голова Комітету Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів Валерій Сушкевич.

«Я особисто разом з Міністерством оборони відпрацьовував законопроект, який стосується голосування військовослужбовців. Ми передали його в профільний Комітет, але ніякого руху з цього питання не відбулося, - сказав він. - Дивна ситуація виходить: люди, які зараз захищають нашу державу, не зможуть взяти участь у виборі майбутнього держави».

За словами Сушкевича, встигнути вирішити цю проблему майже нереально.

«Залишився один день - фактично встигнути прийняти і підписати цей закон, який регламентує голосування тисяч людей, що захищають Україну, я не бачу можливим», - підкреслив народний депутат.

У свою чергу заступник голови Центральної виборчої комісії Жанна Усенко-Чорна розповіла кореспонденту ForUm'у, що в такій ситуації військові будуть голосувати так, як передбачає чинне законодавство.

«Законом передбачено, що військовослужбовці реалізують своє право голосу на звичайних виборчих дільницях. Як це буде відбуватися на ділі - питання ще вивчається», - зазначила вона.

Як повідомляв ForUm, 26 жовтня 2014 року відбудуться позачергові вибори у Верховну Раду.

Георгій Раут, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом