У Брюсселі розпочалася міжнародна конференція «Європейський аграрний діалог», ініційована партією «Всеукраїнське аграрне об'єднання «ЗАСТУП», повідомляє прес-служба партії.

У ній взяли участь депутати Європарламенту, представники аграрних асоціацій Франції, Німеччини, Польщі, Греції, Угорщини та Литви. На форумі йшлося про те, що підписана Угода про асоціацію з ЄС і зона вільної торгівлі відкривають широке поле для співпраці, зокрема для створення нових бізнес проектів в агросекторі.

Представники «ЗАСТУПу» презентували потенціал українського села і назвали пріоритетні галузі для інвестування, а також заявили про намір впроваджувати в Україні успішний європейський досвід агрополітики і захищати вітчизняного сільгосптоваровиробника в процесі євроінтеграції.

«Ми близькі як ніколи, однак для Європи моя країна багато в чому залишається terraincognitа. Тепер дуже важливо подолати цей комунікативний розрив. Ми прагнемо широкого діалогу з європейськими партнерами і вдячні за сьогоднішню відверту розмову», - сказала лідер партії «ЗАСТУП» Віра Ульянченко.

«ЗАСТУПівці» зазначали, що перспективність аграрного сектора України доведена тими результатами, яких наші аграрії досягають навіть у сьогоднішні важкі часи. Нині сільське господарство залишається чи не єдиною галуззю, яка демонструє зростання. Україна залишається світовим лідером з виробництва соняшника, кукурудзи, пшениці. Але на цьому аграрний потенціал Україні не вичерпаний.

«Фермери та сільгосппідприємства не можуть комплексно реалізувати аграрний потенціал країни. А як ви бачите - він величезний. Головні проблеми - корупцію і байдужість влади, необхідно усунути», - зазначив заступник лідера партії «ЗАСТУП» Геннадій Новіков.

Представники «ЗАСТУПу» підкреслюють, що подолати ці явища допоможе європейський досвід. Народ України твердо визначив курс розвитку - це шлях співпраці з Європою із подальшим вступом України до Євросоюзу. Однак, як наголосив один із лідерів партії «ЗАСТУП» Володимир Хоменко, перехідний період не повинен стати потрясінням для вітчизняних сільгоспвиробників.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

106