Світовий банк виділить 40 мільйонів доларів на фінансування медичної галузі Дніпропетровщини.

Про це сказав координатор програм людського розвитку представництва Світового банку в Україні, Білорусі та Молдові Паоло Карло Беллі, повідомляє прес-служба Дніпропетровської обласної державної адміністрації.

Так, згідно з повідомленням, Дніпропетровська область представила на розгляд Світового банку проект, який передбачає три напрями - посилення первинної медико-санітарної допомоги, профілактику серцево-судинних захворювань, створення приймально-діагностичних відділень з обладнанням для надання медичної допомоги кардіологічним та неврологічним хворим у лікарнях трьох міст — у Дніпропетровську, Кривому Розі та Павлограді.

«Це дуже змістовний, обґрунтований проект. Зараз ми обговорюємо механізми його практичної реалізації і очікуємо, що його буде успішно впроваджено»,— цитує прес-служба Паоло Карло Беллі.

За словами в.о. директора департаменту охорони здоров'я обладміністрації Ігоря Македонського, підготовка проекту перебуває на фінальній стадії.

За даними прес-служби, проект розрахований на п'ять років, а його старт заплановано вже на початок 2015 року, на реалізацію задумів розвитку медичної галузі регіону СБ готовий виділити 40 мільйонів доларів, водночас співфінансування з області має становити не менше 10%.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом