Сьогодні Кабінет Міністрів має намір виділити 6 мільйонів євро на облаштування українського кордону в рамках проекту «Стіна». Про це, як передає кореспондент Forum'у, відкриваючи засідання уряду, сказав прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

«Я просив би сьогодні прийняти ще одне важливе рішення, що стосується облаштування державного кордону. 235 млн грн - це перша сума, яка виділена на це - так званий проект «Стіна». І сьогодні прийняти рішення - додаткових 6 млн євро (виділити - Ред.), загальний обсяг буде 66 млн євро, які дадуть можливість нам почати облаштовувати ділянку державного кордону між Україною і РФ», - сказав Яценюк.

Він підкреслив, що з відкритим кордоном виконання мирного плану є неможливим.

«Що стосується мирного плану, то ключовим елементом реалізації будь-якого мирного плану є відновлення контролю над кордоном. Закрили кордон - тоді немає поставок російської техніки, зброї і російських військових. Відкритий кордон - це означає, що виконання мирного плану є неможливим», - заявив прем'єр.

За його словами, закриття кордону є ключовим елементом.

«Росія під цим підписувалася і вона має це виконувати. Ми, як українська сторона, готові забезпечити контроль над державним кордоном України, якщо російська армія не буде розстрілювати українських прикордонників», - підсумував Яценюк.

Як повідомляв ForUm, на початку вересня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив про початок будівництва споруджень на кордоні з Росією в рамках проекту «Стіна».

Кабінет Міністрів України доручив Міністерству оборони спрямувати на зміцнення державного кордону 100 мільйонів гривень.

Тетяна Мацур, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

24