Армія Ізраїлю обстріляла територію півдня Лівану. Про це повідомляє Reuters.

Обстріл відбувся після того, як на ізраїльсько-ліванському кордоні, біля населеного пункту Кфар-Шуба, стався вибух, внаслідок якого постраждало троє ізраїльських солдатів.

У той же час телеканал «Ель-Міаддін» і газета The Daily Star стверджують, що постраждалих було двоє. Один солдат отримав поранення середнього ступеня тяжкості, а інший - легкі травми, пише Lenta.ru.

Це вже не перший інцидент на кордоні між Ліваном та Ізраїлем в останні дні. Так, 5 жовтня ліванська армія обстріляла ізраїльський патруль, який намагався перетнути кордон у районі Кфар-Шуби. Внаслідок перестрілки був поранений один військовослужбовець армії Лівану. Для наведення ладу на кордоні були змушені втрутитися миротворці ООН.

Нагадаємо, влітку 2006 року між Ізраїлем та ліванськими екстремістами з угруповання «Хізбалла» два місяці велися повномасштабні бойові дії. Тоді «Хізбалла» обстрілювала територію Ізраїлю некерованими ракетами, а у відповідь ізраїльська армія знищувала об'єкти угруповання на території Лівану. З часу закінчення війни режим припинення вогню на кордоні в цілому дотримується.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

21