Епідеміологічна ситуація щодо грипу і гострих респіраторно-вірусних інфекцій (ГРВІ) на сьогодні залишається стабільною, прогнозованою і повністю відповідає середньорічним показникам для цієї пори року.

Про це, як передає кореспондент Forum'у, на брифінгу заявила завідувач Центру грипу та гострих респіраторних вірусних інфекцій Державного закладу «Центр контролю та моніторингу захворювань» МОЗ України Тетяна Дихановська.

«За даними Центру, за 40-й тиждень (29 вересня - 5 жовтня 2014 року) у всіх регіонах України показники захворюваності на грип та ГРВІ не перевищують епідеміологічні пороги і перебувають у межах від -0,1% у Херсонській до -74,9% в Івано-Франківській областях», - зазначила вона.

За словами Дихановської, за звітний 40-й тиждень на грип та ГРВІ захворіло 125 тисяч 821 осіб, з яких 88 тисяч 312 - діти до 17 років. Показник захворюваності на грип та ГРВІ сумарно серед населення України становить 27,7 на 10 тисяч населення.

За даними експерта, найвищий показник захворюваності на грип та ГРВІ зафіксовано у Київській області - 49,3 на 10 тисяч населення, найнижчий - у Закарпатській області, 9,3.

Вона також повідомила, що з початку епідемічного сезону 2014-2015 років в Україні не зареєстровано летальних випадків у результаті захворювання на грип або ГРВІ.

Валентин Цімох, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

65