Через непослідовну політику НБУ в обмінниках українських банків сьогодні неможливо придбати валюту за реальним курсом. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новини України - From-UA заявив юрист, український політик, нардеп Василь Горбаль.

На його думку, чорний ринок валют з'явився в Україні у зв'язку з досить непослідовною політикою НБУ.

«Тільки в разі зміни законодавчої бази, в разі прийняття реального податкового кодексу, який би давав можливість працювати підприємствам у легальному полі, в разі боротьби з корупцією, де у підприємств не було б потреби шукати готівку для корупційних оборудок, - лише в цьому разі попит на подібні послуги зникне», - упевнений депутат.

На думку Горбаля, сьогодні ми маємо боротися не з наслідками, а з причинами того, що відбувається.

«У 90-х роках ми вже були свідками існування 2-3 курсів, наявності чорних ринків. Дійсно, іноді була ефективною робота правоохоронних органів у боротьбі з конвертаційними центрами», - нагадує політик.

Тим не менш, наш співрозмовник висловлює надію на те, що найближчим часом ситуація на валютному ринку буде стабілізована і особливої необхідності у втручанні органів не буде.

«Я думаю, що правоохоронні органи розуміють, які завдання є для них пріоритетними, а заклики «відпрацьовувати тіньовий ринок валютних операцій» тільки загострюють і привертають увагу громадськості до того, що ця проблема існує», - резюмував Горбаль.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

216