Україна розглядає можливість запровадження точкових санкцій щодо російських компаній, а не категорій товарів. Про це повідомив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Роман Качур.

«Відповідно до закону про зовнішньоекономічну діяльність МЕРТ може запроваджувати санкції щодо окремих компаній, тим самим повністю забороняючи їх економічну діяльність на території України або переходячи на режим індивідуального ліцензування. Саме з цією метою ми й оприлюднили список», - сказав він на брифінгу у вівторок.

Качур підкреслив, що МЕРТ провело власний детальний аналіз кожної компанії і галузі, задіяних у торгівлі з РФ.

«Ми повинні розуміти, що серед цих компаній є транснаціональні компанії з глобальним капіталом, де присутні інтереси наших партнерів. Ми подивимося і будемо діяти максимально точково, щоб не створити проблем для українських компаній», - сказав він, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

При цьому Качур підкреслив, що запровадження санкцій має бути досить ефективним і точковим, «щоб дійсно досягти ефекту, а не нашкодити своїм компаніям, які існують на ринку».

Як повідомлялося, МЕРТ, у зв'язку з прийняттям російським урядом постанови про запровадження мита щодо деяких товарів українського походження, оприлюднило свій перелік товарів для можливого вилучення з режиму вільної торгівлі при імпорті з РФ в Україну. Запропоновані зміни торкаються 36 товарних груп, включаючи як продукти харчування, предмети побуту, так і залізничні локомотиви.

Нагадаємо, заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль 30 вересня заявила, що Україна готує торговельно-економічні контрзаходи проти Російської Федерації. Як повідомляв ForUm, Україна планує запровадити санкції проти РФ у жовтні.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

26