У Міністерстві закордонних справ Російської Федерації вважають, що Європейський Союз закриває очі на той факт, що представник Червоного Хреста загинув у Донецьку внаслідок обстрілу з боку українських силовиків.

Про це йдеться в офіційному коментарі МЗС РФ, опублікованому на сайті російського зовнішньополітичного відомства.

«Незважаючи на те, що минуло вже кілька днів, ми не почули виразних пояснень київської влади про обставини загибелі представника впливової міжнародної гуманітарної організації. Тема замовчується. Не бачимо ми і якихось реальних кроків з пошуку та покарання винних», - сказано в повідомленні.

«Більш того, ряд міжнародних структур, у тому числі Євросоюз, у своїх коментарях сором'язливо закриває очі на той факт, що офіс МКЧХ був на території, яку контролюють ополченці, і зазнавав обстрілу з боку українських силовиків. Це підриває авторитет організацій, що претендують на об'єктивність і неупередженість», - зазначають у російському дипломатичному відомстві.

Як раніше повідомляв ForUm, МКЧХ призупинив на кілька днів операційну діяльність на всій Україні у зв'язку із загибеллю свого співробітника в Донецьку.

2 жовтня, внаслідок обстрілу центру Донецька загинув представник Червоного Хреста, громадянин Швейцарії - 38-річний Лоран Етьєн дю Паск'є.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

36