Новий міністр закордонних справ Польщі Гжегож Схетина вважає, що представники Польщі мають брати участь у міжнародних переговорах з питання врегулювання конфлікту в Україні.

Про це Схетина сказав сьогодні, 7 жовтня, в інтерв'ю польській радіостанції Radio Zet, передає «УНІАН».

«Тепер потрібен новий етап переговорів, підтримка початку переговорів або продовження українсько-російських переговорів. Я вважаю, що вони повинні відбуватися за участю поляків», - сказав міністр.

Схетина вважає, що так званий нормандський формат переговорів (зустріч президентів України і Росії за посередництва глав держав Німеччини і Франції в Нормандії у червні) «вичерпав себе».

За словами міністра, ситуація в Україні впливає на безпеку Європейського континенту. «Немає безпечної Європи без безпечного українсько-російського кордону», - сказав він.

Нагадаємо, попередник Схетини на посади міністра закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявляв, що зусилля Німеччини та Франції, спрямовані на вирішення конфлікту в Україні, зазнали поразки.

Сікорський виступав за те, щоб посередником виступали не окремі країни-члени Євросоюзу, а всі 28 країн ЄС.

Низка польських ЗМІ критикували Сікорського за те, що він не брав участі в українсько-російських переговорах, які проводилися за участю представників Німеччини і Франції, звинувачуючи його в тому, що, таким чином, Польща опинилася осторонь від цих процесів.

Нагадаємо, заступник глави Адміністрації Президента Валерій Чалий заявив, що Україна досягла домовленості про участь США в переговорах з РФ щодо врегулювання ситуації на сході країни.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

22