У вівторок, 7 жовтня, торги на валютному міжбанку зупинилися.

Як повідомляє «Бізнес. Вести» з посиланням на дилерів, навіть після 11:00 не було жодної пропозиції щодо продажу долара, стояли лише курси купівлі, і всі на рівні індикативного курсу Нацбанку - 12,95 грн/$.

«Ринку, по суті, немає. Всередині банки закривають долар по 12,95 грн/$ (кожна фінустанова зводить своїх клієнтів - експортерів та імпортерів, - які продають валюту один одному, не виходячи на міжбанк - Авт.)», - розповів начальник відділу операцій на валютному і фінансовому ринках ОТП Банку Максим Давлад.

Фінансисти не очікують активізації валютних торгів.

«Через те, що Нацбанк забороняє продавати валюту дорожче 12,95-13,0 грн/$, і це не влаштовує експортерів (вони не готові за цією ціною віддавати валюту) торги ще не скоро відновляться. Щоб не втратити клієнтів, банкіри змушені вигадувати схеми, як продати долар дорожче. Роблять це на особистих зв'язках, їм не до міжбанку. Ті ж, хто хоче купити, просто чекають - продажу НБУ 10 жовтня під час інтервенції. Накопичується відкладений попит, так що анонсованих центробанком $200 млн під продаж точно на всіх не вистачить», - зазначив заступник голови правління одного з великих банків.

Нагадаємо, вчора торги на міжбанку проходили в рамках 12,95-13,10 грн/$. Фіксувалися поодинокі угоди.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом