За період ескалації військової агресії співробітники Держприкордонслужби України зафіксували близько 120 випадків порушення Росією законодавства з прикордонних питань.

Про це, як повідомляє прес-служба відомства, йшла мова в ході зустрічі делегації Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) з першим заступником голови Держприкордонслужби Віктором Назаренком.

«За період ескалації військової агресії прикордонниками зафіксовано близько 120 випадків порушення Росією законодавства з прикордонних питань. Зібрана доказова база передана в МЗС і Мін'юст України для використання в міжнародних інстанціях», - йдеться в повідомленні.

Під час виступів констатувалося, що на кордоні відбувалися блокування і обстріли незаконними збройними формуваннями прикордонних нарядів і підрозділів, злочинні дії здійснювалися як з території України, так і з території Російської Федерації, переправлялася в Україну військова техніка, зброя, боєприпаси.

«Про ці факти Державна прикордонна служба України постійно інформувала офіційну владу Росії, однак російська сторона не визнавала очевидні речі», - заявили в ДПС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом