Державні інспектори Управління Россільгоспнагляду по Криму і Севастополю не допустили на територію півострова чотири великі партії риби, які регулярно намагалися поставити з херсонського ТОВ «РК Імперіал». Про це заявляє прес-служба відомства.

«Чотири транспортні засоби з 20 тоннами свіжомороженої риби намагалися перетнути державний кордон у пропускному пункті «Армянськ» кілька днів поспіль. При цьому в різних автомобілях інспекторам довелося неодноразово інспектувати аналогічний вантаж - рибу пангасіус виробництва в'єтнамського підприємства «DL 69», дата виробництва якої істотно відрізнялась від даних, прописаних у супровідних документах. Зокрема, за декларацією виробника риба була розфасована 3 квітня поточного року, а фактично це зробили в останні дні серпня та у середині вересня», - заявили у Россільгоспнагляді.

На цій підставі всі чотири вантажі, які прямували з ТОВ «РК Імперіал» Херсона на адресу керченського підприємства «Консалтинг Південь», були кваліфіковані як продукти, що не відповідають поданим документам.

Крім того, реекспортну рибу підприємці мали намір реалізувати в Криму, порушуючи наказ міністерства сільського господарства РФ та інші законодавчі акти. Всі чотири транспорти з рибною продукцією повернули на територію України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

26