Держава повинна взяти на себе обов'язки з модернізаціЇ сільської інфраструктури Херсонської області, перш за все налагодити водопостачання у селах. Про це на регіональному форумі політичної партії «ЗАСТУП», який пройшов у Херсоні, заявив один з лідерів політсили Володимир Хоменко.

Він додав, що через завищені тарифи на електроенергію більшість коштів комунальних підприємств йдуть не на модернізацію інфраструктури, а на сплату комунальних послуг.



«Вартість електроенергії для комунальних підприємств на селі повинна бути такою ж, як і в містах. А зараз вона в рази вища. Це гальмує розвиток села. Тому цю проблему ми збираємося вирішувати на найвищому рівні», - зазначив Хоменко.



Крім цього, на форумі активно обговорювалися шляхи розвитку агросектору. Зокрема, лідер політичної партії «ЗАСТУП» Віра Ульянченко зазначила, що для того, аби зробити українське село розвиненим, а сільгоспвиробників - багатими, Україні необхідно використовувати успішний досвід Польщі щодо захисту аграріїв під час євроінтеграції.

«Польща стала одним з лідерів на надзвичайно конкурентному європейському ринку сільгосппродукції. Такий шанс є і у нас», - зазначила Ульянченко.



Крім виступу на регіональному форумі, лідери «ЗАСТУПу» приєдналися до всеукраїнського відзначення 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка. Ульянченко та Хоменко поклали квіти до пам'ятника Кобзареві у місцевому парку. Вони відзначили надзвичайно важливу роль Шевченка в розвитку та популяризації української культури. «Життєві постулати Кобзаря - збереження і примноження культурної та духовної спадщини предків - справа і нашої честі і гідності як партії, яка стала на захист українського села», - підкреслила лідер партії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

47
Теги