Прокуратура Тернопільської області направила до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно двох місцевих жителів, обвинувачених у державній зраді, сприянні терористичним організаціям, фінансуванні тероризму, вербуванні осіб з метою вчинення терористичних актів, публічних закликах до насильницької зміни і повалення конституційного ладу. Про це повідомляє прес-служба наглядового відомства.

«Встановлено, що перебуваючи в сусідній державі, двоє братів познайомилися з керівниками терористичної організації ДНР і отримали завдання - вербувати осіб для діяльності терористів», - йдеться в повідомленні.

Жителям кількох українських міст чоловіки пообіцяли близько 1500 доларів на місяць за знищення військової техніки Збройних сил України, вбивства українських військовослужбовців, а також страховку на суму 100 тис. доларів на випадок поранення чи смерті.

За даними прокуратури, брати інструктували, організовували матеріальне забезпечення найманців, направляли їх через територію Білорусі в спеціальний табір у м. Ростові-на-Дону для бойової підготовки.

За три місяці цього року чоловіки завербували не менше 10 громадян України.

Співробітники СБУ затримали братів у Тернополі в кінці липня цього року. З цього часу їм обрано запобіжний захід - утримання під вартою.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом