Президент США Барак Обама 6 жовтня провів нараду з членами своєї адміністрації, щоб обговорити план по боротьбі з вірусом Ебола на найближчу перспективу.

Обама підтвердив, що мова не йде про заборону на в'їзд авіапасажирів з країн Західної Африки. «Ми знаємо, що потрібно зробити, і у нас є для цього медична інфраструктура», - запевнив глава американської адміністрації. «Але ми також продовжимо працювати над додатковими правилами щодо спостереження за пасажирами як в країні вильоту, так і тут, в США», - сказав Обама.

Згідно з матеріалами прес-служби Білого дому, контроль буде посилено біля входу в повітряні гавані. В самих аеропортах з'являться інформаційні дошки. Співробітникам будуть видаватися медичні рукавички, самих їх зобов'яжуть регулярно перевіряти свою температуру. Якщо ж у прибулого пасажира вона буде на рівні вище 38,5 градусів, його відправлять на обстеження.

Президент заявив, що шанси на спалах епідемії в країні «надзвичайно малі», але це не дає владі права на помилку, повідомляє «ТАСС».

При цьому США не мають наміру боротися з вірусом поодинці. На думку глави держави, деякі країни могли б включитися в цю боротьбу «більш агресивно». «Я продовжу чинити тиск на голів держав і урядів по всьому світу, щоб точно знати, що вони роблять все для приєднання до нас у цій боротьбі», - підкреслив Обама.

Раніше лихоманка Ебола була діагностована у громадянина Ліберії Томаса Дункана. У США він прибув 1 жовтня, щоб відвідати родичів. Кілька десятків людей, з якими він вступав у контакт, наразі перебувають під наглядом медиків.

Як раніше повідомляв ForUm, 6 жовтня в Іспанії був зафіксований перший випадок лихоманки Ебола.

Згідно з даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, число жертв епідемії вірусу Ебола, яка триває зараз у країнах Західної Африки, перевищило 3,5 тис. осіб, інфіковано понад 7,5 тис. Більша частина летальних випадків припадає на Ліберію, Сьєрра-Леоне і Гвінею.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

25