ООН, Рада Європи та ОБСЄ повинні взяти на себе відповідальність за забезпечення неупередженого і справедливого розслідування злочинів в Україні, оскільки прогресу в цьому процесі немає. Про це заявив глава Міністерства закордонних справ Росії Сергій Лавров.

На прес-конференції за підсумками зустрічі зі своїм фінським колегою Ерккі Туоміойєю міністр також заявив, що для національного примирення в Україні необхідно забезпечити справедливе розслідування всіх резонансних злочинів останніх місяців. Міністр згадав справу снайперів на Майдані в лютому поточного року, події в Одесі, Маріуполі, крах малайзійського Boeing і виявлення масових поховань у Донецькій області, повідомляє РІА «Новости».

«Виходячи з того, що практично ніякого прогресу у розслідуванні всіх цих інцидентів не спостерігається, мабуть, прийшла пора для того, щоб міжнародні організації, такі як ОБСЄ, Рада Європи, Організація Об'єднаних Націй, не просто спостерігали за тим, що робить або не робить київська влада, а взяли на себе відповідальність за забезпечення неупередженого і справедливого розслідування», - заявив він.

Нагадаємо, 26 вересня Лавров заявив, що Росія буде робити все для продовження мінського процесу та його результативності.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом