Плаваючий курс неприйнятний для української економіки. Про це, як передає кореспондент ForUm'у, у ході круглого столу на тему «Курсова стабільність - реальність чи ілюзія» заявив екс-заступник глави НБУ Сергій Яременко.

«Якщо ми не говоримо, що плаваючий курс неможливий в силу будови валютного ринку в Україні, то отримуємо такі результати. Він не прийнятний для такої економіки, як в нашій країні, тим більше в кризовий час. Якщо не визнати цього, то ми залишаємося на теоретичних передумовах, що у нас плаваючий курс і не можна застосовувати ті заходи, які необхідні для регульованого, фіксованого курсу», - сказав Яременко.

За його словами, через відсутність ясності щодо курсової політики НБУ як самі українці, так і економіка перебувають в підвішеному стані.

«Крім того, НБУ абсолютно не приділяє уваги величезній нестачі декрету про валютне регулювання. А це повинно викликати непопулярні заходи. Адже зараз українці продають гривню, переходять на валюту, підриваючи ситуацію. Такого бути не повинно», - вважає він.

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

28