У сільських рад обмежені повноваження, і вони не можуть вирішити значний масив проблем. Саме це є причиною катастрофічного стану справ у багатьох селах. Про це заявила лідер партії «ЗАСТУП» під час регіонального форуму політсили в Миколаєві, на якому зібралося понад півтисячі представників села, аграріїв-виробників, голів сільрад.

Ульянченко наголосила, що розширення повноважень сільських та селищних рад допоможе їм працювати значно ефективніше і швидше відповідати на виклики життя.

«Розвиток місцевого самоврядування, проведення децентралізації аж до рівня сільських рад, контроль над тим, щоб повноваження були дійсно розмежовані законодавчо - це одні з головних пріоритетів партії «ЗАСТУП», - зазначила Ульянченко.

Коментуючи стан аграрного сектору Миколаївської області, вона зазначила, що у місцевої влади немає контакту з бізнесом.

«На Миколаївщині дуже багато продовольчих підприємств. Але тут дуже маленькі зарплати і жахливі дороги. Тому необхідно налагодити контакт між владою і бізнесом», - підкреслила лідер «ЗАСТУПу».

Один із керівників політсили Володимир Хоменко заявив, що іншою нагальною проблемою селян є пошук нових ринків збуту сільгосппродукції.

«Питання ринків надзвичайно важливе. Наша земля здатна прогодувати мільйони людей. Але потрібно боротися за ринки. І місцева влада має допомогти вітчизняним виробникам знайти покупця», - заявив Хоменко.

Того ж дня з ініціативи ГО «ЗАСТУП» у Миколаєві відбувся сільськогосподарський ярмарок - «За рідну землю»». В рамках заходу власну сільгосппродукцію пропонували десятки селян з усієї області. У широкому асортименті на ярмарку були представлені екологічно чисті овочі та фрукти товаровиробників Миколаївської області. За словами селян, подібні ярмарки необхідно проводити якомога частіше. Це можливість збути товар за нормальною ринковою ціною. Адже після закриття ринків збуту Криму, Донбасу і Росії вітчизняні фермери зазнали величезних збитків.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

16