Керівництво системи обміну банківською інформацією SWIFT не планує відключати Росію від своїх послуг, незважаючи на політичний тиск, який чиниться на неї. Про це повідомила сьогодні прес-служба компанії.

В офіційній заяві наголошується, що SWIFT шкодує про тиск, який чиниться на неї, а також про супутню їй ситуації у ЗМІ.

При цьому компанія займає позицію нейтралітету і не збирається ухвалювати односторонніх рішень про відключення якої-небудь країни.

У SWIFT повідомили, що відключення може відбутися тільки в тому разі, якщо відповідне рішення ухвалить влада ЄС, передає «РБК-Україна».

«Наша місія - бути глобальним і нейтральним постачальником послуг у фінансовій індустрії», - заявила SWIFT. Штаб-квартира SWIFT знаходиться в Бельгії, у неї немає окремих компаній в інших країнах, з якими вона працює.

Нагадаємо, 18 вересня Європарламент ухвалив чергову резолюцію щодо України із закликом до ЄС посилити санкції проти Росії, зокрема усунути РФ від системи SWIFT (Співтовариства всесвітніх міжбанківських фінансових телекомунікацій. - Ред.).

Сама SWIFT вважає, що резолюція ЄП є порушенням її прав як приватної компанії.

16 вересня Верховна Рада України та Європейський парламент синхронно ратифікували Угоду про асоціацію між Україною та ЄС.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

22