НАТО необхідно постійно розвивати свою боєздатність і адаптувати її до нових викликів, заявив генеральний секретар Альянсу Йенс Столтенберг.

За його словами, «НАТО готове захищати своїх союзників від будь-яких загроз». «Однак, щоб і в майбутньому мати таку можливість, ми повинні постійно розширювати нашу боєздатність і адаптувати її до нових викликів», - зазначив Столтенберг.

Торкаючись рішень, прийнятих на останньому саміті НАТО в Уельсі, генсек зазначив, що процес їх реалізації вже почався, але деталі стануть відомі в лютому майбутнього року під час зустрічі міністрів оборони країн Альянсу. «Тоді ми будемо приймати рішення, що стосуються розмірів та складу Сил швидкого реагування, які стануть важливим елементом плану розширення військових можливостей НАТО», - зазначив він.

Відповідаючи на питання про відносини з Росією, Столтенберг зазначив прагнення Альянсу до конструктивних відносин з Москвою, однак він вважає, що в ситуації, яка склалася, це неможливо, повідомляє «ТАСС» з посиланням на Польське агентство друку.

За твердженням Столтенберга, «те, що ми бачили протягом останніх кількох місяців, порушення Росією норм міжнародного права, суверенітету і територіальної цілісності України, підриває ці зв'язки і виключає всі можливості для взаємин Альянсу з Росією».

Як раніше повідомляв ForUm, Йенс Столтенберг також заявив про те, що НАТО може розміщувати свої війська «де завгодно».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

25