Україну чекає гуманітарна катастрофа у разі неприйняття Верховною Радою України закону про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб Про це під час прес-конференції заявив правозахисник Борис Захаров, передає кореспондент ForUm'у

«Я хотів би закликати парламентаріїв негайно прийняти цей закон, інакше у нас неминуча гуманітарна катастрофа, коли сотні тисяч людей залишаться без житла в зимовий період», - сказав він.

У свою чергу керівник центру громадської освіти «Альменда» Ольга Скрипник додала, що цей закон дозволить вирішити питання з реєстрацією, обліком тимчасових переселенців, а також дасть можливість вирішити соціальні та бюрократичні проблеми, з якими зіткнулися люди.

«Ми хочемо звернути увагу, що прийняття цього закону не потребує додаткових коштів. Ми розуміємо, що багато проблем переселенців не вирішуються через те, що в країні немає на це бюджету... але є проблеми, які можна вирішити і без засобів. Проблема реєстрації, створення єдиної системи документа, який буде видаватися переселенцям. З цією довідкою людина може отримати всі соціальні та адміністративні послуги», - сказала вона.

Дарина Шварцман, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

42