Рятувальники Державної служби з надзвичайних ситуацій України доставили жителям Луганщини три вантажівки з гуманітарною допомогою. Про це повідомляє прес-служба ДержНС.

Зокрема, це продукти харчування (консерви, печиво, кава, чай, згущене молоко), медичні засоби, електрогенератори, дитячі ковдри та постільна білизна.

«У цілому було доставлено понад 45 тонн гуманітарного вантажу. Цю допомогу співробітники ДержНС доставили в місто Сєвєродонецьк і передали Луганській ОДА, яка надалі розподілить цей вантаж серед населення», - йдеться в повідомленні.

У прес-службі також зазначили, що ця допомога є першим траншем від рятувальників і була придбана на кошти, виділені урядом для забезпечення першочергових потреб людей.

«Вантажівки з продуктами харчування та речами першої необхідності були зібрані рятувальниками в Полтаві (дві вантажівки) та Києві (одна вантажівка). Таким чином, полтавські та київські рятувальники доставили на Луганщину понад 45 тонн гуманітарної допомоги», - підкреслили в ДержНС.

Нагадаємо, в серпні цього року було прийнято розпорядження Кабінету Міністрів України № 715-р «Про виділення коштів на придбання товарів першої необхідності для населення, яке проживає на територіях проведення антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях», відповідно до якого Державній службі України з надзвичайних ситуацій із держбюджету виділено 10 млн грн для забезпечення першочергових потреб людей.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом