Уряд має намір компенсувати переселенцям 854 грн за місяць на кожну людину на оренду житла, заявив віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман, повідомили Forum'у в прес-службі Кабінету Міністрів.

За словами Гройсмана, люди, які проживають на тимчасово окупованих територіях, можуть скористатися можливістю переїхати в іншу область й отримати там роботу і соціальні блага.

«Уряд прийняв рішення компенсувати кожній людині 854 грн за місяць на оренду житла. Це була наша пропозиція, оскільки будувати нове житло або реконструювати старе - це довго і корупційно. У будь-якому регіоні людина може орендувати житло собі або для своєї сім'ї, а якщо це 3 людей, це вже 2400 грн. Людина може вибрати, де і яким чином орендувати житло там, де є робота, дитячий садок, школа та інші соціальні стандарти, які забезпечує сьогодні українська держава», - заявив Гройсман.

При цьому він засвідчив повну технічну готовність до опалювального сезону всіх областей України, крім тимчасово окупованих, куди українська влада не має доступу.

Як раніше повідомляв ForUm, станом на 29 вересня в різних регіонах України розміщено майже 340 тис. внутрішньо переміщених осіб, згідно з інформацією ДержНС України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом