НАТО може розміщувати свої війська де завгодно. Про це заявив в інтерв'ю польському телеканалу TVP Info новий генсек Альянсу Єнс Столтенберг.

«Наступного року на зустрічі міністрів ми приймемо рішення щодо так званих Сил швидкого реагування, але й без них у НАТО сильна армія. І ми можемо розгорнути її там, де хочемо», - сказав Столтенберг під час візиту в Польщу.

1 жовтня Столтенберг у день свого вступу на посаду генсека НАТО заявив, що головне завдання блоку на найближчі роки - зміцнення колективної оборони, і повідомив, що альянс не прагне до конфронтації з Росією.

За словами генсека, посилення НАТО ніяк не заважає вибудовуванню конструктивних відносин з Москвою. Більше того, керівництво Альянсу готове розглянути запит про скликання засідання Росія - НАТО, якщо він надійде, пише «Lenta.ru».

Наприкінці серпня на саміті країн-членів НАТО було прийнято рішення про створення Сил швидкого реагування, які будуть розгорнуті в Східній Європі. Такий крок став відповіддю на українську кризу і політику Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом