Відеозапис страти британського таксиста Алана Хеннінга бойовиками угруповання «Ісламська держава» опублікований в інтернеті, повідомляє РІА «Новости» з посиланням на агентство «Ассошиейтед Прес».

За даними агентства, опублікований у п'ятницю відеозапис повторює інші відео ісламістів, на яких показані страти заручників. Відео закінчується погрозами бойовика відносно якогось «американця».

Разом з тим, справжність відео наразі не підтверджена.

Згідно з повідомленням, загрози ісламіста були адресовані ще одному заручнику, громадянину США Пітеру Кессігу.

Крім того, за даними агентства, на відео Хеннінг заявив: «Через рішення нашого (британського - Ред.) парламенту атакувати ІД, я, як член британського народу, зараз заплачу ціну за це рішення». Відеозапис триває одну хвилину 11 секунд.

Алан Хеннінг, 47-річний таксист з Манчестера, був узятий в заручники в грудні минулого року в Сирії, куди відправився як волонтер, щоб надавати допомогу жертвам сирійського конфлікту. Пізніше бойовики ІД пообіцяли стратити його.

Як повідомляв ForUm, літаки Королівських ВПС Великобританії 30 вересня завдали першу серію ударів по позиціях бойовиків з радикального угрупування «Ісламська держава» (ІД) в Іраку.

Як відомо, терористичне угрупування «Ісламська держава», що має зв'язки з «Аль-Каїдою», кілька місяців тому активізувало свою діяльність в Іраку і Сирії. Скориставшись невдоволенням іракських сунітів політикою Багдада, ІД розгорнула масований наступ на північні і північно-західні провінції Іраку і захопила великі території, де оголосила про створення так званого «ісламського халіфату».

Нагадаємо, раніше бойовики радикального угрупування «Ісламська держава» опублікували відеозапис, на якій вони обезголовлювали американського журналіста Джеймса Фоулі.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом