Колишній «беркутівець» Дмитро Садовник, підозрюваний у розстрілі майданівців у лютому в центрі Києва, пропав і оголошений в розшук, про це сказав радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко, повідомляє РІА «Новости».

«Дмитро Садовник, підозрюваний у співучасті в масових вбивствах на Майдані, не повернувся додому о 23 00. Він оголошений в розшук. Дружина Дмитра Садовника повідомила, що сьогодні вранці він сказав їй, що йде в поліклініку перевірити здоров'я», - сказав Геращенко.

Як зазначив радник міністра внутрішніх справ, за словами дружини, більше чоловік з нею не зв'язувався.

Нагадаємо, раніше Печерський райсуд Києва змінив запобіжний захід з утримання під вартою на домашній арешт колишньому командиру роти спецпризначення полку міліції особливого призначення «Беркут» при ГУ МВС України в Києві Дмитру Садовнику, підозрюваному у розстрілі 39 учасників акції протесту на вул. Інститутській у центрі Києва.

Генеральна прокуратура підготувала на це рішення апеляційну скаргу, яку суд повинен був розглянути 25 вересня.

Однак 25 вересня підозрюваний Садовник заявив у суді, що його адвокат несподівано захворів, і попросив суд перенести засідання. Представники прокуратури і адвокати потерпілих наполягали, щоб Садовнику суд надав державного адвоката у зв'язку з тим, що термін розгляду апеляції - лише три дні.

Суд призначив Садовнику державного адвоката і переніс на 26 вересня розгляд апеляційної скарги. 26 вересня Апеляційний суд Києва переніс розгляд скарги прокуратури в кримінальному провадженні проти Садовника, оскільки адвокат, призначений Київським центром безоплатної вторинної юридичної допомоги, заявив декілька клопотань, зокрема надав документи, які свідчать, що Садовник перебуває на лікуванні, а тому не може з'явитися на судове засідання.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом