НАК «Нафтогаз України» підтверджує підписання контракту на постачання природного газу з норвезькою нафтогазовидобувною компанією Statoil і початок його поставок з 1 жовтня через Словаччину. Про це розповіли в прес-службі держхолдингу, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Це перша така угода між «Нафтогазом» і Statoil, вона розширює пул постачальників газу в Україну, а також відкриває новий ринок для Statoil», - відзначили в прес-службі.

Разом з тим, за словами глави правління «Нафтогазу» Андрія Коболєва, укладення договору та подальша спільна робота дозволить значно підвищити ліквідність і стабільність на енергетичному ринку ЄС, до інтеграції з яким прагне Україна.

«Угода знаменує собою значний прорив для «Нафтогазу». Численні інтерконектори газу, які були побудовані протягом останніх декількох років в Європі, дозволять істотно поліпшити енергетичну безпеку як для ЄС, так для і України», - сказав він.

Як повідомляв ForUm, за вересень Україна імпортувала з Словаччини понад 700 мільйонів кубометрів газу

Нагадаємо, Україна до 1 листопада 2014 року має намір закачати близько 17,5 мільярда кубометрів газу з урахуванням реверсних поставок з Європи.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

87