Норвегія вирішила відкликати кандидатуру Осло з числа претендентів на проведення зимової Олімпіади 2022 року.

Міжнародному олімпійському комітетові тепер належить у липні 2015 року зробити вибір між Алма-Атою і Пекіном. Раніше з «олімпійської» гонки за власною ініціативою вийшли Львів, Краків і Стокгольм.

Як повідомляє Російська служба Бі-бі-сі, парламент Норвегії відмовився від надання необхідних фінансових гарантій з боку держави, незважаючи на те, що МОК виділить $880 млн для проведення Ігор.

Таке рішення норвезьких властей не стало несподіванкою. Особливо з огляду на список вимог МОК на 7000 сторінок, що включає в себе, за даними норвезької газети VG, зустрічі з королем, VIP-вечірки і виділені смуги для руху транспорту.

Осло було найкращим кандидатом для МОК. З найвищою сумою балів за технічними характеристиками воно мало перемогти. Але західні країни все більше замислюються про вартість проведення подібних подій.

Після подорожі в південнокорейський Пхенчхан у 2018 році і японське Токіо у 2020-му МОК належить третій раз поспіль звернути свій погляд на Азію. І, можливо, дозволити Пекіну стати першим містом в історії міжнародного олімпійського руху, який візьме і літні, і зимові Олімпійські ігри.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом