Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк звернувся в Центральну виборчу комісію про запровадження спрощеної процедури участі в позачергових виборах у Верховну Раду України тимчасово переміщених з Донецької та Луганської областей громадян.

Про це він повідомив у п'ятницю, 3 жовтня, на зустрічі з членами Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Глава уряду зазначив, що мав розмову з цього питання з головою ЦВК Михайлом Охендовським.

За словами прем'єра, наступного тижня Центральна виборча комісія прийме рішення, «подібне до рішення про тимчасово переміщених осіб з Криму»: «Це дозволить тим, хто зараз не проживає на території Луганської і Донецької областей, брати участь у виборчому процесі і на підставі спрощеної процедури бути зареєстрованими і включеними до списку виборців».

«У кожного громадянина України, незалежно від його місця проживання в даний час, є право, ключове конституційне демократичне право участі у виборчому процесі: голосувати, обирати і бути обраним», - підкреслив Яценюк.

Як раніше повідомляв ForUm, 25 серпня Президент України Петро Порошенко достроково припинив повноваження Верховної Ради сьомого скликання, призначивши позачергові парламентські вибори на 26 жовтня 2014 року.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

28