В Україні першими від поставок газу відключать хімічні підприємства, що спровокує стагнацію економіки. Про це в ході онлайн-конференції на Inpress.ua заявив директор Інституту енергетичних досліджень Дмитро Марунич.

«Обмеження Кабінету Міністрів щодо споживання газу в першу чергу стосуватимуться промисловості. Навіть керівництво Нафтогазу спочатку це озвучило на певних закритих заходах не для вух преси та громадськості, а останній тиждень вже прямо сказали, що будуть відключати хімічні підприємства», - сказав Марунич.

«Є хімічне підприємство, воно виробляє продукцію, яка може бути поставлена на західні ринки, заробить валюту, яка так необхідна нам всім, як показали останні події. А Кабмін каже: вибачте, шановний «Стірол», який стоїть зараз в Києві, або Рівнеазот, у нас немає для вас газу, ми вас вимикаємо. З них почнуть першими, тому що хімічні підприємства багато споживають. Що буде з працівниками цих підприємств, зрозуміло; а що буде з олігархами - це вже питання 25-те», - прогнозує він.

«Це призведе до подальшої стагнації економіки. Тому потрібно знайти раціональне рішення і купувати російський газ по 295 доларів, а не продовжувати цю підготовку або війну, не маючи міцних тилів. Навіть якщо за умови минулорічної зими, ми протягнемо до березня, що буде далі, газ нізвідки не візьметься, сховища фактично будуть на мінімумах. Де ми візьмемо додаткові обсяги для нормальної роботи промисловості? Ніде, крім Росії», - вважає Марунич.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

36