На валютному ринку України твориться свавілля. Таку думку в коментарі Forum'у висловив директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик.

«Я взагалі не розумію логіку дій НБУ та його керівництва. Вони вбивають банки, які можна врятувати, позбавляють своїх вкладників заощаджень на депозитах. Кілька десятків банків перебувають у важкому стані, півмільйона українців мають проблеми з депозитами», - констатував Кулик.

При цьому, експерт зазначає, що НБУ починає пред'являти жорсткі вимоги до учасників ринку.

«НБУ не робить нічого, щоб утримати курс, а навпаки робить усе, щоб грати на руку спекулянтам і банкам. Те, що твориться зараз на валютному ринку, я вважаю свавіллям. І за це особисту відповідальність несе Гонтарева та решта керівництва НБУ», - зазначив він.

Нагадаємо, з 23 вересня набула чинності постанова НБУ №591 від 22.09.2014г. «Про внесення змін у деякі нормативно-правові акти Національного банку України», якою передбачено, що максимальний розмір суми продажу готівкової валюти одній особі в один операційний (робочий) день зменшено в 5 разів - до суми, що не перевищує в еквіваленті 3 000 гривень.

 

Тетяна Григор'єва, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом