Глава Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард висловила думку, що можлива ескалація конфлікту на Донбасі є однією із загроз для розвитку світової економіки.

З її слів, крім економічних і фінансових ризиків для розвитку світової економіки, також можливі й геополітичні ризики.

«Можлива подальша ескалація ситуації в Україні, яка може спровокувати збої в цінах на сировинні товари, фінансових ринках і торгівлі», - заявила вона, повідомляє «АіФ Україна».

Крім того, серед геополітичних ризиків вона зазначила розвиток політичної ситуації на Близькому Сході та в деяких частинах Азії; і подальше поширення спалаху лихоманки Ебола в Африці, «яка може становити значний ризик для регіону, та й усього світу».

За словами Лагард, усі ризики пов'язані з величезними людськими стражданнями, але вона сподівається, що вони не матимуть розвитку.

Також раніше вона заявляла про те, що криза в Україні насамперед позначиться на Росії та сусідніх країнах у регіоні, додавши сюди ж Німеччину та низку інших країн «ланцюжка».

«Криза в Україні має побічні вразливі чинники на Росію і сусідні країни, особливо на ті, які відносяться до німецького ланцюжка, тому їхня торгівля, енергетика та фінансові зв'язки є уразливими різною мірою», - додала Лагард.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом