В Одеській області правоохоронці ліквідували два підпільні швейних цехи, в яких працювали 13 іноземців, повідомляє прес-служба Головного управління Міністерства внутрішніх справ України в Одеській області.

Зокрема, минулого тижня співробітники Управління боротьби зі злочинами, пов'язаними з торгівлею людьми, спільно зі слідчими та представниками прокуратури області, провели санкціоновані обшуки в приміщеннях, розташованих у селах Сухий Лиман та Олександрівка Овідіопольського району.

«Вилучено 28 швейних машин, 24 матриці для нанесення знаку, 12 рулонів тканини для одягу, 520 одиниць готової продукції та документація, що підтверджує зазначену незаконну діяльність. Встановлено, що вся вироблена продукція реалізовувалася на промтоварному ринку у смт Авангард. Під час проведення там обшуку вилучено 1,13 тис. одиниць готового одягу під відомих торговельних виробників», - сказано в повідомленні.

Зазначається, що в той час як правоохоронці проводили обшук цехів, у них працювали 13 громадян однієї з азіатських країн, які перебували на території України без будь-яких дозвільних документів. У ході опитування з'ясувалося, що вони перетнули кордон України нелегально, у зазначених цехах працюють з 2012-2013 років.

Кримінальне провадження відкрито за ч. 3 ст. 229 Кримінального кодексу України (Незаконне використання знака для товарів та послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару).

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом