На аукціоні Westernhanger Auctioners у Великобританії розіграють шовкові нижню сорочку і панталони, що належали королеві Вікторії.

«Нижня білизна була презентована (королевою Вікторією. - Ред.) одному з працівників королівського двору як заохочення за зразкову роботу. Білизна передавалося у спадок, і нині вона у відмінному стані, оскільки останні 75 років зберігалася у скрині. Це один із найбільш дивних лотів, який мені доводилося продавати за 40 років», - заявив організатор торгів Майкл Хогбен.

Пікантна особливість білизни полягає в тому, що вона досить великого розміру. Сорочка пошита на бюст обсягом 167 см і на талію 132 см в обхваті.

Стартова ціна шовкових панталонів досягає 2 тис. фунтів стерлінгів. Про приблизну ціну сорочки поки не повідомляється.

Аукціон відбудеться 12 жовтня в місті Стенфорд, графство Кент на південному сході Англії, повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на британське видання «Дейлі міррор».

Зазначається, що нижня білизна королеви Вікторії і раніше мала популярність на аукціонах. Інші панталони цієї британської королеви, що займала трон більше 63 років, пішли з молотка за 5 тис. фунтів стерлінгів, а дві пари шовкових панчіх у листопаді 2011 року були продані більш ніж за 9,7 тис. фунтів стерлінгів.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

28