Навіть всі разом узяті іноземні вливання - чи то кредити міжнародних фінансових інститутів або безвідплатна фінансова допомога - не врятують українську гривню від девальвації. Про це заявив голова правління Української міжбанківської валютної біржі Анатолій Гулей.

На сайті Мінфіну з'явилася інформація про те, що на рахунки уряду надійшли кошти чергового кредиту - цього разу Україні виділила 200 млн своїх доларів Канада. Повернути борг треба буде через п'ять років зі ставкою 2,1% річних, повідомляють «Вести».

«Це вже далеко не перший кредит, який як підтримку Україні виділяють різні держави як Нового, так і Старого Світу: США, Польща, Німеччина. Чи зможуть іноземні грошові вливання підтримати стагнуючу українську економіку і гривню, яка падає, як нам обіцяють уряд і НБУ? Експерти, втім, досить скептичні», - зазначає видання.

«Навіть усі разом взяті кредити і фіндопомога, які нам надали, - це крапля в морі, вони ніяк на вплинуть на курс гривні і вже точно його не зміцнять, - вважає Гулей. - Переламати тренд, зміцнити курс можна лише в тому разі, коли вдасться переконати населення вийняти з криївок і панчіх 90 млрд доларів. Ось тоді курс відреагує. Чи зможуть влада і НБУ повернути довіру свого народу - питання відкрите...»

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

33