Не менше 15 осіб вважаються зниклими безвісти після вибуху 1 жовтня на приватному заводі з виробництва вибухових речовин для цивільних цілей і утилізації боєприпасів в районі болгарського села Гірський Лом у Відинській області.

Як повідомив міністр внутрішніх справ технічного уряду Болгарії Йордан Бакалов, серед зниклих - 13 працівників і три керівники підприємства. За словами глави відомства, шансів, що хтось з них уцілів, практично немає.

Район інциденту обстежений за допомогою безпілотного літального апарату, зроблено знімки, які вивчають експерти.

Будівлі на території підприємства повністю зруйновані, в тому числі бункер безпеки, повідомляє «ТАСС».

Кризовий штаб спільно з прокуратурою прийняв рішення допустити до місця інциденту фахівців на броньованій техніці, незважаючи на те, що згідно з правилами безпеки доступ до місця вибуху може бути здійснено не раніше ніж через 24 години після останнього вибуху.

Відомо, що вибух, котрий стався напередодні ввечері, повністю зруйнував два цехи фабрики, поранення дістали три жінки, які перебували в цей час на території виробництва.

Міністр внутрішніх справ технічного уряду повідомив, що за 15 днів до події керівництво заводу було оштрафоване за численні порушення техніки безпеки на виробництві.

Також з'ясувалося, що працівники на виробництві отримували мінімальну зарплату €100-200 і не проходили спеціального навчання з технології знищення боєприпасів. За попередніми даними, у момент вибуху на заводі знищувалися протипіхотні міни.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

22