Роботи з будівництва Бескидського тунелю просунулися на 558 м, повідомляє прес-служба Державної адміністрації залізничного транспорту.

«Станом на початок жовтня виконані роботи з прохоження тунелю на довжині 558 м», - йдеться в повідомленні.

У прес-службі відзначили, що наразі у зв'язку з несприятливою погодою швидкість проходження складає близько 3 м на добу.

Для України Бескидський тунель має стратегічне значення, оскільки цим маршрутом перевозяться вантажі до західного кордону країни, а також понад 60% транзитних вантажів у напрямку Західної та Центральної Європи.

Загальна довжина нового тунелю становить 1764 метри. Роботи з будівництва Бескидського тунелю почалися 29 жовтня 2013 року, запланований термін закінчення будівництва - I квартал 2017 року.

Як повідомляв ForUm, Президент України Петро Порошенко підписав Закон «Про ратифікацію гарантійної угоди (проект «залізничний Бескидський тунель») між Україною та Європейським інвестиційним банком», що дає можливість розпочати реалізацію відповідної угоди.

Раніше Міністерство інфраструктури України, «Укрзалізниця» та Європейський інвестиційний банк підписали угоду про надання траншу на будівництво Бескидського тунелю.

Нагадаємо, Мінінфраструктури має намір у 2014 році прокласти близько 0,7 км шляху нового двоколійного Бескидського тунелю.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом