В Україні починається епідемія грипу та ГРВІ. Про це заявила народний депутат України, голова комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтеєва, повідомляє прес-служба «Опозиційного блоку».

Вона повідомила, що зростання захворюваності серед всього населення склало 23%, а серед дітей - 25%.

Тетяна Бахтеєва зазначає, що тільки за тиждень з 15 вересня по 21 вересня 2014 року містах України, де пройшли контрольні заміри, а це Вінниця, Дніпропетровськ, Донецьк, Запоріжжя, Київ, Львів, Одеса, Харків, Чернігів, - захворіло 35,5 тисяч осіб, з яких майже 71,5% - це діти до 17 років. Протягом минулого тижня захворюваність зросла ще на 11%, наблизившись до позначки в 40 тисяч хворих, з яких 12 тисяч дорослих і 27,5 тисяч дітей.

Народний депутат підкреслює, що уряд залишив без уваги потреби свого населення, не звертає ніякої уваги на значне зростання числа вірусних захворювань і, на жаль, нічого не робить, щоб запобігти епідемії грипу та ГРВІ, що починається.

«Особливо складна ситуація склалася на Сході України, де сьогодні багато людей позбавлені даху над головою, тепла, продуктів харчування, необхідних ліків. Причому більшість цих людей мають ослаблений імунітет і погіршення стану здоров'я через перенесені стреси і тяготи війни», - зазначає народний депутат.

Тетяна Бахтєєва також звертає увагу, що важка економічна ситуація, до якої довела країну влада за останні шість місяців, призвела до тотального зубожіння народу. Це додатковий фактор ризику: «Наші співгромадяни вже сьогодні не можуть дозволити собі купити ні ліків, необхідних для профілактики і лікування простудних захворювань, ні продуктів, які українці традиційно використовують при застуді».

Тетяна Бахтєєва підкреслила, що «Опозиційний блок» вимагає від чинної влади негайно звернути увагу на ситуацію, що склалася, не залишати людей наодинці зі своєю бідою і вжити всі необхідні заходи для запобігання епідемії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

31