Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив Міністерству соціальної політики та Міністерству фінансів кошти в розмірі двох мільярдів гривень, отримані від перегляду нормативів споживання газу та електроенергії, спрямувати на виплату пільг найменш забезпеченим верствам населення країни. Про це він сказав, як передає кореспондент Forum'у, у ході засідання Кабінету Міністрів України.

За словами прем'єра, у результаті перегляду нормативів природного газу та електроенергії в уряду з'явилося додатково до двох мільярдів гривень.

«Враховуючи те, що ми переглянули нормативи, я прошу Людмилу Леонтіївну (Денісова, міністр соцполітики - Ред.) та Олександра Віталійовича (Шлапак, міністр фінансів - Ред.) подивитися на реальність рішення щодо третьої хвилі компенсації для населення», - сказав Яценюк.

При цьому, він зазначив, що в Україні уже введена компенсація з першого липня, також з першого жовтня вводиться субсидія, однак необхідно розробити ще третій варіант.

«Або індексуйте грошові доходи для найменш забезпечених, або запропонуйте свій варіант», - звернувся до міністрів прем'єр.

Крім того, він пояснив, що насамперед допомогу повинні отримати безробітні найменш забезпечені пенсіонери, непрацездатні, а також інваліди, при цьому додавши, що питання збільшення обсягу компенсації вже обговорене з Міжнародним валютним фондом та Світовим банком.

«Зараз ми можемо покривати десять мільйонів сімей, а за фактом покриваємо тільки п'ять», - наголосив Яценюк.

Дарина Шварцман, ForUm

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом